Histori Rreth Jetës dhe Teknologjisë

Fatura të larta të energjisë pa ditur përse? Ja arsyet dhe disa këshilla nga AILend

Publikuar: një vit më parë

Kursimi i energjisë elektrike në shtëpi është i mundur. Këtu po përmendim një sëri zakonesh të mira për t'i futur në jetën tonë të përditshme në mënyrë që të arrijmë kursime të konsiderueshme të energjisë.

Skuadra AILend
Lexo më shumë

AILend ofron 10 bursa dhe mundësi punësimi për studentët e universiteteve shtetërore

Publikuar: 2 vite më parë

Tashmë çdokush ka mundësi të hapë një llogari bankare drejtpërdrejt nga telefoni, nëpërmjet AILend. Për të treguar mbështetje për studentët, AILend do të dhurojë 10 bursa, prej të cilëve 3 do të punësohen.

Skuadra AILend
Lexo më shumë

Çfarë është një CV e mirë? Ja 10 pikat tona për t’ju ndihmuar

Publikuar: 2 vite më parë

CV-ja juaj mund të jetë thjesht bileta për t'ju futur në derë dhe për të siguruar një intervistë – por si e siguroni që CV-ja juaj të jetë e suksesshme? Ja 10 pikat tona për t’ju ndihmuar.

Skuadra AILend
Lexo më shumë

Gati për shtëpi të re? Ndalo pak! Ka disa procese ideale përpara dhe pas blerjes

Publikuar: 2 vite më parë

Në njërin nga artikujt tanë të mëparshëm listuam disa pyetje për të ndihmuar këdo që kërkon shtëpinë e tij të parë. Disa këshilla mund t’i nevojiten edhe kujtdo që po blen jo si fillestar. Dhe blerja nuk është përfundimi.

Skuadra AILend
Lexo më shumë

Një histori e shkurtër e parasë: tranzicion nga shkëmbimet te kriptovalutat e sotme

Publikuar: 2 vite më parë

Paraja. Njerëzit shqetësohen për të, mendojnë mënyra për të marrë më shumë dhe ëndërrojnë se si ta shpenzojnë atë. Por, sa dimë vërtet për paranë?

Skuadra AILend
Lexo më shumë

“Njerëzit e AILend”: Nensi Ahmetbeja

Publikuar: 2 vite më parë

“Njerëzit e AILend” është rubrika jonë më e re për t’u njohur më mirë me pjesëtarët e skuadrës sonë. Për intervistën e parë kemi zgjedhur Nensin, “ndërgegjjen” e kompanisë që nga janari i vitit 2021 kur na është bashkuar.

Skuadra AILend
Lexo më shumë

Hera e parë që blen një shtëpi? Ja disa pyetje për të të ndihmuar

Publikuar: 2 vite më parë

Blerja e një shtëpie mund të jetë sfiduese për dikë që e ka për here të parë. Ka kaq shumë hapa, detyra dhe kërkesa. Ja një përmbledhje e asaj që duhet të keni parasysh përpara se të blini. Ne në AiLend mund të ndihmojmë.

Skuadra AILend
Lexo më shumë

Nuk është fantashkencë, kufjet e reja të “Dyson” kanë pastrues ajri të integruar

Publikuar: 2 vite më parë

Kufjet e reja “Zone” të “Dyson”, që pastrojnë ajrin, duken si diçka që prisni të shihni në një film fantastiko-shkencor. Por, kompania thotë se në fakt është një pajisje e vërtetë që do të mund ta blini diku këtë vjeshtë.

Skuadra AILend
Lexo më shumë

Automjetet elektrike (për fat të keq) nuk do na shpëtojnë nga çmimet e larta të karburantit

Publikuar: 2 vite më parë

Nëse jeni të lodhur nga rritja e çmimeve të karburantit dhe po mendoni për përfitimet e një mjeti elektrik, shanset janë që nuk jeni vetëm. Por…

Skuadra AILend
Lexo më shumë

5 mënyra të thjeshta për t’u qetësuar në periudha stresuese

Publikuar: 2 vite më parë

Ne në AiLend kemi prioritet absolut mirëqenien dhe shëndetin e kolegëve, ndaj kujdesemi që herë pas here të sigurohemi që jemi me këmbë në tokë dhe të ndajmë këshilla me njëri-tjetrin se si të jetojmë dhe punojmë më shëndetshëm.

Skuadra AILend
Lexo më shumë

“Ethereum”, i shpjeguar. Shtëpia e parave dixhitale, pagesave globale dhe aplikacioneve

Publikuar: 2 vite më parë

“Ethereum” është një platformë e mundësuar nga teknologjia “blockchain” që njihet më së shumti për kriptomonedhën e saj amtare, të quajtur eter, ose ETH, ose thjesht etereum.

Skuadra AILend
Lexo më shumë

“Onfido”, i shpjeguar. Verifikimi i identitetit të vërtetë në një botë distante

Publikuar: 2 vite më parë

Si verifikohen njerëzit e vërtetë në botën dixhitale? “Onfido” i ndihmon kompanitë të shohin identitetin e vërtetë (njerëzit pas ekraneve) duke përdorur ekspertë të inteligjencës artificiale dhe ata të identitetit.

Skuadra AILend
Lexo më shumë

“Revolut”, i shpjeguar. Ekziston një alternativë për bankat fizike

Publikuar: 2 vite më parë

“Revolut” është një kompani britanike e teknologjisë financiare që ofron shërbime bankare. Jep mundësinë e një sërë shërbimesh bankare dixhitale në një aplikacion celular që synon përdoruesit e rinj me njohuri teknologjike.

Skuadra AILend
Lexo më shumë